Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a lansat înscrierea online la studii pentru tinerii din R. Moldova

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Începînd din acest an, tinerii din Republica Moldova care doresc să își facă studiile la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se pot înscrie online​, fără a plăti vreo taxă, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Universității din Iași, candidații care nu sînt domiciliați în România, care nu au cetățenia română sau care nu sînt etnici români, în acest an beneficiază de oportunitatea de a se înscrie online fără a achita taxa de admitere.

Doritorii se vor putea înscrie online la una din cele 16 facultăți în perioada 13–18 iulie, iar prin intermediul poștei electronice vor putea expedia, descărca și primi fișierele necesare pentru înregistrare.

Admiterea online vine ca o alternativă la admiterea clasică pentru a ușura procesul, iar procesarea dosarelor și afișarea rezultatelor va fi făcută de fiecare facultate în parte.

Candidații admiși pe locurile cu bursă vor primi din partea statului român echivalentul a 65 de euro pe lună pentru studii de licență și 75 de euro pe lună pentru studii de master.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţămînt superior din România continuînd, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu peste 25.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, avînd colaborări cu aproximativ 265 de universităţi din străinătate.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

Instagram did not return a 200.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!