Succes răsunător al vinurilor moldovenești în România

vinuri moldovenesti

Vinurile moldovenești au avut un succes răsunător la principalul concurs internațional de vinuri de la București. Brandul „Vinul Moldovei” a obținut 43 de medalii, dintre care 26 de aur și 17 de argint. Distincțiile sînt o recunoaștere a standardelor înalte de calitate aplicate la producerea vinurilor moldovenești și reconfirmă faptul că vinificatorii autohtoni continuă să păstreze vie tradiția legendară a vinului moldovenesc, informează NOI.md. Participarea vinurilor moldovenești la concurs a fost organizată de Oficiului Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic USAID CEED II.

La concurs au participat vinificatori din 45 de țări consumatoare și producătoare de vin, iar aprecierile au fost oferite de un juriu internațional, membrii căruia sînt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor. Concurența a fost acerbă. Peste 1000 de mostre de vinuri ale diferitor producători au fost examinate minuțios de profesioniști. „Vinul Moldovei” s-a înscris în concurs cu 161 de mostre de vinuri. Sub umbrela brandului de țară, vinurile produse în Moldova au impresionat prin soiuri locale, internaționale, cupaje, spumante, vinuri de desert, dar și divinuri. Calitatea de top a produselor moldovenești i-a determinat pe membrii juriului să ofere brandului de țară „Vinul Moldovei” 26 medalii de aur și 17 de argint. Aurul obținut în acest an la concurs depășește practic de trei ori numărul distincțiilor obținute în anul precedent.

Concursul Internațional de Vinuri din România 2015 se află la cea de-a XII-a ediție și a fost organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Vinului, cu suportul ASER Wineconsulting, în parteneriat cu degustatorii autorizați din România, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului.

Sursa: mbc.md

Comentarii

Instagram did not return a 200.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!