Moldovenii aventurieri au ajuns în Lituania. Cum au fost cele 36 ore de drum – FOTO

”10 cești de cafea, 8 litri de apă, 36 ore de drum, 5 ore de somn, 1800 km, 5 țări, 100500 insecte moarte – am ajuns în Lituania”, astfel descriu moldovenii aventurieri drumul până în Lituania.

Foto: Ilie Toma

Foto: Ilie Toma

”Am căzut morți după un drum lung și dificil, însă trebuie să vă împărtășim primele impresii din grandioasa noastră expediție”, promite Ilie Toma.

Astfel, în drumul spre Lituania, băieții au făcut primul popas în România:

”România ne-a întâmpinat cu trasee cam defectuoase la început, mai ales cel dintre vama Albiţa şi Iaşi, dar Opel Insignia Country Tourer s-a descurcat bine, având o capacitate de absorbţie a gropilor foarte bună.

Atunci când am ajuns în zona munţilor României, soarele era deja pe cale să apună. Un apus atât de frumos în munţii României nu am văzut niciodată! Alex ne-a impus pur şi simplu să facem un popas înălţător în acele locuri, să privim apusul, să inspirăm aerul curat al muntelui, în timp ce el a imortalizat toate aceste locuri superbe!”.

Foto: Ilie Toma

Foto: Ilie Toma

 

Foto: Ilie Toma

Foto: Ilie Toma

 

Foto: Ilie Toma

Foto: Ilie Toma

Ulterior aceștia s-au oprit în Slovacia:

”Slovacia ne-a adus o altă provocare. Traseul normal era închis pentru reparaţii şi a trebuit să facem un ocoliş de câteva zeci de kilometri, care ne-a mai consumat din timpul critic pe care-l aveam. Însă am avut astfel ocazia să mergem prin nişte locuri extraordinar de frumoase, pe care altfel nu le-am fi descoperit.

În Slovacia am dat şi peste un local de popas, chiar la marginea drumului. Am intrat să luăm prânzul acolo şi mare ne-a fost mirarea când am văzut că o zeamă costă 0.90 euro, friptura – 3.50, iar salata Shopsky – 1.35. Plus WiFi gratis. Extraordinar”.

Foto: Ilie Toma

Foto: Ilie Toma

 

Foto: Ilie Toma

Foto: Ilie Toma

”Primii 1800 km… Atât de mult eu încă cu am mers cu mașina. Și chiar dacă automobilul este unul nou și destul de confortabil, nu a fost ușor. România, țara serpantinelor. Am prins acolo un apus fantastic. Ungaria a fost rapidă, cam 100km. Slovacia – iar drumuri proaste. În toată țara se făceau lucrări de reparație a drumurilor, dar prețurile la mâncare ne-au bucurat foarte mult. Un prânz complex ne-a costat 3.5 euro. Polonia – limba este foarte amuzantă. Ascultam un post de radio și am râs tot drumul. Am avut un șoc la granița cu Lituania, atât de multe camioane nu am văzut niciodată. Acum suntem în Kaunas, iar urmăroarea oprire o facem în Tallinn”, a povestit Alex.

Sursa: realitatea.md

Comentarii

Instagram did not return a 200.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!