INTERVIU: Valerie’s Food – Tânăra dinBasarabia care reinventează bucătăria

Salutare, om drag! Astăzi mi-am propus să-ți răpesc câteva minute din timpul tău liber. Te invit să descoperi o tânără basarabeancă talentată, ambițioasă și frumoasă foc.

Valeria Țurcan (Valerie’s Food) – tânăra dinBasarabia pasionată de bucătărie, fotografie și blogging.

Valerie-s-food-foto

M: De unde vine pasiunea pentru gătit?

V.Ț: Pasiunea vine din mine. De mică mi-au plăcut  emisiunile culinare, asta m-a făcut să vreau să gătesc și eu ca acele persoane pe care le vedeam la TV. Plus la aceasta, iubirea față de bucate mi-au trezit-o chiar părinții mei.

M: Cum a luat naștere proiectul Valerie’s Food?

V.Ț: Am început să postez poze cu bucate pe Instagram, iar când au început să apară primele mesaje cu rugămintea de a împărtăși rețetele, am realizat că aș putea avea un blog culinar. În cadrul acestui proiect sunt implicată doar eu și iubitul meu, iar scopul este de a scrie o carte de bucate. Acest proiect este realizat doar de doi îndrăgostiți care nu prea au destule resurse, destul timp, și care nu își cumpără nimic altceva decât tot ceea ce este necesar pentru proiect: produse, veselă, decor, tehnică. Ceea ce îmi doresc eu este să demonstrez oamenilor că poți realiza ceva frumos cu puțină muncă și ambiție.

M: Care sunt acele 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească din bucataria unei persoane?

V.Ț: Nu trebuie să lipsească un cuțit bine ascuțit, un cuptor bun, în cazul meu, un congelator mare, un tel și cântar de bucătărie.

M: Care este bucataria ta preferată?

V.Ț: În momentul actuală prefer bucătăria italiană. Îmi plac foarte mult pastele deoarece le pot combina cu o varietate de sosuri, carne, pește, etc.

valerie-s-food-site

M: Unde îți găsești inspiratia?

V.Ț: Inspirația o găsesc în cărți, emisiuni culinare, bloguri culinare și fotografii.

M: Care sunt persoanele ce te inspira în acest domeniu?

V.Ț: Inspirația mea vine din familie, mai exact, de la părinții mei. De asemenea, persoana care m-a inspirat în acest domeniu este Jamie Oliver, îl admir pentru faptul că promovează o alimentație sănătoasă. Alte persoane ce mă inspiră sunt: Laura Vitale, Nigella Lawson, Gordon Ramsay, Donal Skehan.

M: Cu cine ți-ar face plăcere să gătești?

V.Ț: Mi-ar face mare plăcere să călătoresc în toată Moldova și să gătesc cu bunicuțe, persoane de diferite vârste ce sunt pasionate de gătit și au o tradiție în acest sens.

M: Numește 3 cărți ce au contribuit la evoluția ta.

V.Ț: Îmi este greu să aleg doar 3 cărți pe care aș putea să le aduc drept exemplu, dar fie: Julie și Julia de Julie Powell; Elizabeth Gilbert – mănâncă, roagă-te, iubește; OSHO – Creativitatea.

M: Știu că tu realizezi fotografiile, ce unelte utilizezi?

V.Ț: Utilizez un Canon 50D și un Canon 6D, obiectiv Canon 50 mm. Mai avem un SoftBox și un Stativ marca SLIK.

M: Ce schimbări au intervenit în viața ta din momentul în care ai început să lucrezi la Valerie’s Food?

V.Ț: De când am lansat împreună cu iubitul meu proiectul Valerie’s Food, am mai puțin timp liber pentru mine. Vreau să spun că rareori îmi permit să dorm până mai târziu sau să pierd pur și simplu timpul, nefăcând nimic. Însă, îmi place să fiu mereu ocupată.

M: Ce sfat poți oferi celor care sunt la început de drum în acest domeniu?

V.Ț: Sfatul meu este să nu renunțe prea ușor. Nu neg, este greu de la început, mai ales dacă nu ai tehnica dorită și anumite lucruri care crezi că sunt esențiale. Resursele limitate te obligă să te descurci cu ce ai, iar acest aspect poate contribui la dezvoltarea creativității. Toate vin cu timpul.

M: Te rog să ne recomanzi un desert delicios pentru aceste zile caniculare.

V. Ț: Poftă bună!: http://valeriesfood.md/blog/cupcakes-cu-crema-de-capsuni

valerie-s-food-poza-4 valerie-s-food-poza-2 valerie-s-food-poza-1

 

Comentarii

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!