Despre noi

Promovăm tot ce este mai frumos și românesc dinBasarabia.

DinBasarabia este un proiect al Centrului pentru Integrare și Dezvoltare PRUT pornit cu scopul de a aduce mai aproape toate acele lucruri, locuri, obiceiuri și persoane frumoase dinBasarabia, de a le face cunoscute românilor de pretutindeni și de a estompa astfel decalajele și granițele culturale, economice și de mentalitate.

Cu toate că există un fundal cultural, lingvistic și istoric comun între cele două state, Basarabia reprezintă o necunoscută pentru o mare parte a publicului din România.

Noi te invităm în comunitatea noastră pentru a afla mai multe despre artiștii și produsele culturale basarabene, moderne sau tradiționale, despre locurile dintre Nistru și Prut care merită vizitate și văzute, despre toate bunătățile și produsele care își au originea în spațiul acesta, despre evenimentele noi și interesante, și despre tot ceea ce poartă amprenta dinBasarabia.

 • Basarabia e renumită pentru vinuri, dar nu numai. La Branduri vei descoperi bunătăți originare din Basarabia și multe alte produse de calitate care provin de aici.
 • Cultura Basarabiei este bogată și diversificată, de la artiști care integrează folclorul zonei în operele lor, până la personalități, piese sau povești universale și eterne.
 • La Turism vei afla despre toate locurile care merită vizitate, fie acestea atracții populare din Basarabia sau destinații mai puțin cunoscute, dar indubitabil frumoase.
 • Vezi la secțiunea Evenimente ce festivaluri, târguri și alte manifestări au loc în zona Basarabiei și la care merită să participi, dar și manifestări din România sau alte țări unde artiștii, cultura și specificul Basarabiei își vor face simțită prezența.
 • La Știri vei găsi cele mai relevante și interesante articole despre subiecte în legătură cu Basarabia și oamenii săi.

Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT

CIDP are drept scop consolidarea relaţiei România – Republica Moldova, precum şi intensificarea cooperării pe plan economic, social şi cultural.

Prin activitățile desfășurate pe ambele maluri ale Prutului, CIDP își propune:

 • Încurajarea investiţiilor româneşti şi europene în Republica Moldova prin prezentarea potențialului economic al Republicii Moldova şi promovarea pieţei de desfacere;
 • Încurajarea și susținerea mediului de afaceri din Republica Moldova în sensul asigurării accesului pe piața românească și respectiv, europeană;
 • Promovarea produselor din R. Moldova pe piața românească și europeană, ca o alternativă solidă pieţei de desfacere din Est.
 • Promovarea culturii și valorilor românești şi europene în R. Moldova.
 • Susţinerea şi promovarea exponenților culturii din R. Moldova pe ambele maluri ale Prutului;
 • Promovarea obiectivelor turistice din România și R. Moldova prin interconectarea acestora pe plan european și mondial;
 • Susținerea instituirii unui spațiu mediatic comun România – R. Moldova;

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!