UE va da 4,2 milioane de euro pentru domeniul cultural. Printre țările beneficiare este și Republica Moldova

Foto: realitatea.md

Foto: realitatea.md

Republica Moldova va beneficia de un ajutor financiar din partea Uniunii Europene, pentru domeniul culturii. Suma totală de 4,2 milioane de euro va fi oferită de UE în cadrul Programului Parteneriatului Estic în Cultură și Creativitate, din care fac parte Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

“Programul va conferi o nouă dimensiune cadrului de dezbateri dintre instituţiile de stat și actorii-cheie din domeniul culturii din regiune privind conceptul culturii secolului al XXI-lea și va promova o înțelegere a impactului pozitiv pe care industriile creative le pot avea asupra gradului de ocupare în câmpul muncii, dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, rolului care le revine administraţiilor publice și angajamentului social”, a declarat Renate Utzschmid, manager de Program, Direcția Generală de Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene.

Fiecare țară va avea o echipă profesionistă de coordonatori locali, ca parte esențială a echipei de bază a Programului. Programul se va desfășura pe parcursul a trei ani și se va concentra pe patru domenii principale, inclusiv: dezvoltarea cercetărilor în baza unui mecanism eficient de colectare a datelor, consolidarea capacităților, sensibilizarea opiniei publice și crearea oportunităților pentru cooperarea culturală internațională.

Activitățile programului vor fi implementate prin intermediul seminarelor, instruirii intensive, platformelor de învățare online, vizitelor de studiu și târgurilor pentru crearea de parteneriate, reunind astfel actorii culturali din sectoarele public și privat, guvern și societate civilă.

Programul va fi gestionat de un consorțiu condus de Consiliul Britanic (British Council), în parteneriat cu Fundația Soros-Moldova, Centrul Național de Cultură din Polonia (National Centre for Culture of Poland) și Institutul Goethe (Goethe-Institut).

Sursa: realitatea.md

Comentarii

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!