Turismul rural moldovenesc promovat la Festivalul European din Franţa

Foto: franta.mfa.md

Foto: franta.mfa.md

Locurile pitoreşti din Republica Moldova au fost prezentate vizitatorilor primei ediţii a Festivalului European de Turism şi Strategie care a avut loc în Franţa, în perioada 3-6 iunie. În cadrul evenimentului, Republicii Moldova i-a fost decernată steaua europeană a turismului la categoria „Cea mai bună gamă a produselor derivate”, informează Ambasada Moldovei la Paris.

Standul Republicii Moldova a propus celor interesaţi un spectru variat de produse de artizanat și numeroase pachete turistice propuse de câteva agenții de turism din țara noastră. La prezentarea standului ţării noastre şi-a adus aportul şi comunitatea moldovenilor stabiliţi în statul francez.

De asemenea, Republica Moldova a fost reprezentată și la nivelul prestațiilor artistice, datorită a două recitaluri de muzică susținute de către artista originară din Chișinău, Vika Mahu.

Interpreta consideră că fiecare dintre cei plecați de acasă are responsabilitatea de a reprezenta țara sa. „Atunci când sunt pe scena mă prezint ca venind dintr-un colț de lume pe care puțini îl cunosc – Moldova. Eu prin muzica mea conturez un desen în imaginația fiecăruia. Sper din suflet ca această imagine să fie cât mai armonioasă”, a menționat Vika Mahu pentru TRM.MD.

Și Liliana Roșca, președinta asociației Union Interculturelle „Constellation Culture” a subliniat pentru TRM.MD că este o onoare pentru Republica Moldova să participe cu un stand la acest eveniment. „Aceste festivaluri europene constituie un prilej pentru străini de a descoperi cu adevărat cultura, tradițiile, obiceiurile, precum și specificitatea orașelor europene”, a menționat Liliana Roșca

Evenimentul a reunit 20 de state europene, reprezentate de 30 de orașe.

Sursa: trm.md

Comentarii

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!