Succes răsunător al vinurilor moldovenești în România

vinuri moldovenesti

Vinurile moldovenești au avut un succes răsunător la principalul concurs internațional de vinuri de la București. Brandul „Vinul Moldovei” a obținut 43 de medalii, dintre care 26 de aur și 17 de argint. Distincțiile sînt o recunoaștere a standardelor înalte de calitate aplicate la producerea vinurilor moldovenești și reconfirmă faptul că vinificatorii autohtoni continuă să păstreze vie tradiția legendară a vinului moldovenesc, informează NOI.md. Participarea vinurilor moldovenești la concurs a fost organizată de Oficiului Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic USAID CEED II.

La concurs au participat vinificatori din 45 de țări consumatoare și producătoare de vin, iar aprecierile au fost oferite de un juriu internațional, membrii căruia sînt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor. Concurența a fost acerbă. Peste 1000 de mostre de vinuri ale diferitor producători au fost examinate minuțios de profesioniști. „Vinul Moldovei” s-a înscris în concurs cu 161 de mostre de vinuri. Sub umbrela brandului de țară, vinurile produse în Moldova au impresionat prin soiuri locale, internaționale, cupaje, spumante, vinuri de desert, dar și divinuri. Calitatea de top a produselor moldovenești i-a determinat pe membrii juriului să ofere brandului de țară „Vinul Moldovei” 26 medalii de aur și 17 de argint. Aurul obținut în acest an la concurs depășește practic de trei ori numărul distincțiilor obținute în anul precedent.

Concursul Internațional de Vinuri din România 2015 se află la cea de-a XII-a ediție și a fost organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Vinului, cu suportul ASER Wineconsulting, în parteneriat cu degustatorii autorizați din România, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului.

Sursa: mbc.md

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Comentarii

 • Primăvara #dinBasarabia 🌱🌸🌞🇹🇩 #sping #moldova #romania 
Foto: Maxim Chumash
 • Răsărit de primăvară, #dinBasarabia, azi dimineață 😉🌱🌸🌞 #spring #moldova #sunrise #basarabia #nature #sun #beautifulnature 
Foto: @chumash_
 • Vă mulțumim! 🎼🎤🖤 Concert #dinBasarabia ediția V-a - Alex & The Fat Penguins, Mozambic Filarmonic, Via Dacă, Gândul Mâței, Alternosfera.💙💛❤️ Mulțumim tuturor artiștilor, partenerilor, voluntarilor și spectatorilor! 👍

Revenim cu mai multe poze 😉 
FOTO: @denisjardan 📸

@alexandthefatpenguins @via.daca @alternosfera @gandulmatei
 • Așa cum a fost aseară 🎼🎤🇹🇩🖤#alternosfera #dinbasarabia
 • Așa cum a fost aseară💙💛❤️ #gandulmatei #dinbasarabia
 • @alternosfera #soundcheck @areneleromane
 • @alternosfera @via.daca @gandulmatei @alexandthefatpenguins #mozambicfilarmonic @ @areneleromane
 • Mâine, 18:30, Arenele Romane 🤟
Concert #dinbasarabia 🇹🇩
Bilete pe iabilet.ro🎤

@iabilet @alternosfera @via.daca @gandulmatei @alexandthefatpenguins #mozambicfilarmonic @areneleromane
 • Numa’ mâine nu-i poimâine 😀

Vineri, 18:30 - Concert #dinBasarabia, #areneleromane
 • 3 zile...
Concert #dinbasarabia #alternosfera #gandulmatei #viadaca #mozambicfilarmonic #alexandthefatpenguins
 • Susține agricultorii #dinbasarabia cumpărând struguri 🍇 de la @auchanromania 
#struguri #moldova #basarabia #romania
Foto: @kleo_photography
 • #AMR5zile #dinbasarabia #concert #areneleromane #bucharest 🇹🇩🎼🎷🎤🎺🎻
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Please leave this field empty.