Spectacol extraordinar „Cu drag, de Mărțișor”, la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București

AFIS_2

Marți, 8 martie 2016, în avant-premieră și în sprijinul proiectului de extindere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, la București și a Festivalului Internațional ”George Enescu,  la Chișinău, în Sala mare a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București, va avea loc spectacolul extraordinar „Cu drag, de Mărțișor”.

Programul include diverse genuri muzicale, fiind susținut de artiști consacrați din stânga Prutului, care  vor  împărtăși  publicului bucureștean, crâmpeie din atmosfera Festivalul Internațional de Muzică  Mărțișor”, ajuns, prin  ediția din acest an,  în Republica Moldova, la cea de-a 50 aniversare.

În deschiderea spectacolului,  va evolua  Ansamblul Național de Dansuri Populare Joc”, fondat 1945,  deținător  a 7 medalii de aur,  la unele din cele mai prestigioase festivaluri internaționale. Sub conducerea directorului artistic,   maestrul de balet Vladimir Curbet, laureat al Premiului de Stat, Artist al Poporului, deținător al Ordinului Republicii, Ansamblul și-a asumat responsabila misiune de a face cunoscută acasă si în lume, cultura întregului neam românesc, reușind să se afirme în cei peste 70 de ani de activitate artistică,  ca o veritabilă instituție de preluare si valorificare a tradițiilor, datinilor, ritualurilor si obiceiurilor folclorului național.

Partea a doua a spectacolului va fi susținută de soprana Ana Cebotari, interpreta vocală  Cristina Pintilie,  Alex Calancea & band  și  formația Brio Sonores –   tineri și talentați artiști,  care vor prezenta un program  cu muzică retro și contemporană,  națională și internațională,  în interpretări originale.

Evenimentul se va desfășura cu sprijinul Compartimentului  Înaltul Reprezentant pentru Republica Moldova,  din cadrul Cancelariei Prim -Ministrului României,  a Departamentului Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului de Externe al României, a Institutului Cultural Român, a Ministerului Tineretului și Sportului, a Teatrului Național Ion Luca Caragiale, din București în parteneriat cu TVRI, TVR-Moldova, TV Moldova-1, Radio România Internațional, Radio  Chișinău, Radio Trinitas, Trinitas TV, Uniunea Ziariștilor Profesioniști,  Site-ul www. inforo. md,  Eurodidactica SRL.

În susținerea  artiștilor de la Chișinău s-au alăturat: Fundația Alexandrion, Fundația Syllabus, Asociația Tighina, Centrul Medical Eurodent BP, Torpedo Tours .

Comentarii

Instagram did not return a 200.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!