Restaurantul cu specific moldovenesc din Boston va fi inaugurat la sfârșitul verii

Restaurantul „Moldova” din Newton Foto: diez.md

Restaurantul „Moldova” din Newton Foto: diez.md

Un cuplu de tineri din Republica Moldova vor deschide un restaurant cu specific moldovenesc în apropierea orașului american Boston, statul Massachusetts, mai exact într-un orășel mic, dar foarte plăcut – Newton. Orășelul este situat la 11 km de metropolă, în proxima vecinătate de faimosul Cambridge și numără o populație de peste 85 de mii de locuitori. Restaurantul va avea și un nume foarte succint – Moldova și urmează să fie inaugurat până la sfârșitul verii.

Conaționalii noștri, Sandra (26 ani) și Artur Andronic (27 ani) sunt un cuplu de tineri școliți în afara țării. Ambii au făcut studii de business cu specialitate în Marketing, el în Boston, iar soția în Budapesta. În Chișinău au lucrat ambii în industria vinului. Potrivit lui Artur, acesta a căpătat experiență și în industria HORECA, de unde și a preluat mai multe cunoștințe în domeniul restaurantelor. „În SUA am venit acum cinci ani în urmă, când am hotărât să-mi urmez aici studiile de masterat. Soția m-a urmat aici după ce ne-am căsătorit”, ne-a declarat tânărul.

Artur și Sandra la prezentarea vinurilor moldovenești în New York Foto: diez.md

Artur și Sandra la prezentarea vinurilor moldovenești în New York Foto: diez.md

După finisarea studiilor, Artur ne povestește că a hotărât să rămână în SUA și să-și deschidă propria afacere. Moldova de pe tărâmul american va răsări pe locul restaurantului cu bucătărie italiană „Maria di Napoli”. „După ce am cumpărat restaurantul cu specific italian, am decis să aduc o părticică din țara mea pe meleagurile americane și să-l transform în unul cu specific moldovenesc”.

Din luna aprilie, de când a început lucrul pentru deschiderea restaurantului, cuplul a lucrat împreună cot la cot la toate capitolele. Sandra este cea care are grijă mai mult de marketing și relații cu publicul, iar Artur este cel care răspunde mai mult de momentele tehnice și administrative.

Cei care vor păși pragul „Moldovei” vor putea gusta din deliciile culinare precum neînlocuita zeamă de casă, mămăliguță, fripturică, plăcinte sau sarmale, iar la desert, oaspeții restaurantului vor putea opta pentru delicioasa tartă „Guguță”. „Pentru a servi publicul cu mâncare autentică moldovenească, este absolut necesar ca bucătarul să fie moldovean. Astfel, vom fi siguri că transmitem oaspeților restaurantului gustul bucatelor moldovenești. Designul meniului este încă în elaborare, precum și conținutul meniului”.

Meniul provizoriu al restaurantului „Moldova” Foto: diez.md

Meniul provizoriu al restaurantului „Moldova” Foto: diez.md

Întrebați dacă vor avea angajați moldoveni sau americani, tinerii ne-au răspuns că, la general, nu au restricții la acest capitol. „Prioritate vom da angajaților cu experiență, mai ales cu experiență în segmentul culinăriei europene sau est-europene. Chelnerii însă vor trebui să vorbească atât româna, cât și engleza”.

Potrivit proprietarilor restaurantului, interiorul localului va fi amenajat în stil tradițional-modern, dar fără covoare sau ulcioare din lut. Mai multe detalii vom obține nemijlocit la deschiderea restaurantului. Identitatea vizuală a localului a fost creată pe baza brandului național al sectorului turistic – Pomul Vieții care reprezintă un simbol complex al culturii naționale.

Restaurantul dat este singurul local autentic moldovenesc din regiune și va servi drept un loc în care se vor aduna conaționalii noștri stabiliți pe coasta de nord-est a Americii. Totuși, Artur și Sandra nu se limitează doar la publicul moldovean, ci planifică, foarte pozitiv, să cucerească și clientela americană pe care să-i surprindă cu tradițiile noastre.

Reamintim că, alte două restaurante cu specific moldovenesc de pe coasta de est se găsesc în inima orașului Philadelphia și în cartierului Brooklyn din New York.

Adresa restaurantului „Moldova”: 344 Watertown Street, Newton, Massachusetts, info@tastemoldova.com
Tel: 617-916-5245

Sursa: diez.md

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Comentarii

 • Rețeta perfectă de vară: #vindinbasarabia #rose #rece la #munte in #Romania 😍🍷🇷🇴 #dinbasarabia #wine #wineofmoldova #goodwine #dinbasarabia100 #basarabia #moldova
 • Acel moment când #wizzair are dreptate 👍🇷🇴 #chisinau #romania #dinbasarabia
 • București, îți mai amintești?
#bucuresti #basarabia #dinBasarabia
 • De-ai curge, tu, Prutule,
De-ai curge pe Nistru,
Să nu mă mai desparţi
De fraţii mei!
De-ai curge tu, Prutule,
De-ai curge pe Mureş,
Ca liber să pot asculta
Cântecul nostru,
Cântecul neamului meu!
De-ai curge tu, Prutule,
De-ai curge pe Olt,
Să nu
Mai fiu întrebat
Ce caut eu,
Ce caut în Ţara mea?! Grigore Vieru

#dinbasarabia #grigorevieru #prut #prutriver #romania #moldova #basarabia
 • Cele mai gustoase cireșe sunt cele mâncate direct din copac 🍒😂😍
#cirese #dinbasarabia #cherry
 • #dinBasarabia ® - marcă înregistrată 💯

#trademark #marcainregistrata #vindinbasarabia #basarabia #brand #romania #moldova #agepi
 • LIVE view #dinBasarabia
Chișinău ->> 🛫✈️🛬 București. De acasă-acasă🇹🇩🇹🇩
#airmoldova #chisinau #bucuresti #romania #basarabia #airline 
Foto: @durneavlad
 • Fetele #dinBasarabia mănâncă vată pe băț 😁🌺🌱🌾🍭❤ Foto: @monicasaftoiu 
#feteledinbasarabiasuntobucurie #basarabia #bucurie #moldova #chisinau #bucharest #romania #vatapebat #sweet
 • Primăvara pe meleagurile #dinBasarabia 🌱🌞💯❤️ #spring #basarabia #panorama #view #moldova #romania #beautiful
 • Fetele #dinBasarabia sunt o Bucurie ❤️💯🇹🇩😍
#feteledinbasarabiasuntobucurie #fetele #basarabia #bucurie 
Foto: @ozidevara
 • Pentru zilele și serile de vară 🍇🍷🥂vin alb sau rosé #dinbasarabia 👍#vindinbasarabia #basarabia #moldova #wineofmoldova #goodwine #moldovawine #vartely #chateau #bucharest #romania
 • Buna dimineața! Eu vin #dinBasarabia, da’ tu ce bei?! 🍷🍇
Foto: @ilinca_dobre 
#vindinbasarabia #moldova #goodwine #wineofmoldova #basarabia #chisinau #bucharest #brauromanesc #romania #centenar
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Please leave this field empty.