Primul cinematograf în piatră a fost deschis în orașul subteran Cricova

Primul cinematograf în piatră a fost deschis astăzi, 21 mai, în orașul subteran de la Combinatul de Vinuri „Cricova”.

Orașul subteran Cricova. PC: finewine.md

Orașul subteran Cricova. PC: finewine.md

Cinematograful este situat la o adâncime de aproximativ 80 de metri sub pământ, în imediata vecinătate a Bulevardului Șampaniei și este prevăzut pentru 40 de persoane. Aici va avea loc proiecția secvențelor filmului corporativ Cricova, cinematograful devenind parte integrantă a traseului deschis pentru turiști, fiind inclus în majoritatea pachetelor.

„Lansarea acestui proiect aduce un element de originalitate, distincție și contemporanietate rusticității beciurilor și constituie un punct de atracție și pentru vizitatorii străini, având în vedere includerea Cricovei în traseul comun „Drumul Vinului”, în cadrul colaborării turistice dintre România și Republica Moldova”, se menționează pe pagina Combinatului de Vinuri „Cricova”.

Cinematograful se situează pe strada „Frații Lumière” din orașul subteran, care a fost redenumită astfel după construcția cinematografului. Unul dintre scopurile principale este dezvoltarea turismului și atragerea a cât mai multor spectatori în noul cinematograf subteran.

De-a lungul celor mai bine de 60 de ani de la fondare, beciurile „Cricova” au devenit cartea de vizită a Republicii Moldova, un loc de „pelerinaj vinicol”, care a reunit numeroase nume mari: politicieni, diplomați, artiști, scriitori, oameni de afaceri, vinificatori și somelieri internaționali, dar și staruri din cinematografia internațională.

Combinatul de Vinuri „Cricova” a fost declarat prin lege obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova, fiind, în același timp, unica întreprindere vinicolă care deține cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii.

Sursa: diez.md

Comentarii

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!