Piesa „De-aș avea”, reinterpretată de Alex Calancea Band și Cătălin Josan (VIDEO)

Hitul anilor ’80, „De-aș avea”, interpretat de Ștefan Petrache, a fost relansat de către artistul Cătălin Josan și trupa Alex Calancea Band cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Versurile melodiei sunt cele din poezia „De-aș avea”, compusă de marele poet Mihai Eminescu, excepție fiind refrenul care îi aparține lui Teo Chiriac. Cu ajutorul trupei Alex Calancea Band, care a făcut aranjamentul piesei, aceasta, completată de videoclip, vine ca un omagiu adus compozitorului Anatol Chiriac și interpretului Ștefan Petrache.

Cu dragoste şi recunoştinţă pentru maeştrii Anatol Chiriac şi Ştefan Petrache. Aducem mulţumiri întregii echipe care a participat la realizarea acestui videoclip”, scrie Alex Calancea pe pagina sa de Facebook.
Realizarea acestui filmuleț a fost susţinută financiar de Direcţia Cultură a Primăriei Municipiului Chişinău.

E foarte greu să ai curajul să te ridici la nivelul granzilor, care au lăsat o moştenire atât de puternică pentru public şi pentru artişti. Dacă nu ar fi existat predecesorii noștri, care au reuşit să aducă muzica la acest nivel frumos, ar fi imposibil ca noi să facem muzică”, a declarat interpretul Cătălin Josan, la lansarea videoclipului.

Acest videoclip e plin de mister, fiecare îl înţelege în felul său”, a spus la rândul său muzicianul Alex Calancea.
Cei doi au mai relatat că această piesă a fost înregistrată în august, iar la videoclip s-a lucrat destul de mult. „Una din idei a fost să reapară Ştefan Petrache în videoclip pentru ca lumea să îl cunoască, iar cei care îl ştiu să îl revadă”.

Rolurile îndrăgostiţilor din filmulețul realizat de regizorul Octavian Malai au fost jucate de Dana Ciobanu şi Vitalie Drucec.

Comentarii

Instagram did not return a 200.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!