O interpretă din R. Moldova a ocupat locul întîi la un Festival Internaţional

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Tînăra interpretă de muzică uşoară Lidia Isac a ocupat locul întîi la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional „Makein Asia”, care s-a desfăşurat în Kîrgîzstan în perioada 23-25 iulie.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc astăzi la Chişinău producătorul cîntăreţei Serghei Orlov a afirmat că la concurs au participat 24 de interpreţi din 20 de ţări, printre care Bulgaria, Coreea de Sud, Lituania, Macedonia ş.a.

„Lidia Isac a interpretat piesa „Te iubesc”, din repertoriul cîntăreţei din România Oana Sîrbu şi un hit al unui cunoscut interpret din Belgia, pe care acesta l-a prezentat la „Eurovision-2015”. Ne-am bucurat mult că am reuşit să ridicăm prestigiul Moldovei la acest important concurs”, a accentuat producătorul cîntăreței.

Potrivit lui Serghei Orlov, pe locul doi s-au clasat reprezentantul Kîrgîzstanului şi cel al Bulgariei. Locul trei a revenit cîntăreților din Azerbaidjan, Tadjikistan şi Kîrgîzstan.

În prezent Lidia Isac se pregăteşte pentru a participa la concursul televizat „Vocea României” de la Pro TV București.

Solicitată de MOLDPRES, Lidia Isac a menţionat că pentru ea succesul obţinut la acest prestigios concurs este o nouă treaptă spre afirmare. „Aceasta mă încurajează să lupt în continuare pentru a urca pe noi piedestaluri”, a constatat tînăra interpretă.

Lidia Isac s-a născut pe 27 martie 1993 în oraşul Chişinău. A absolvit Şcoala nr. 3 de muzică din capitală, specialitatea pian şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova. Din 2013 pînă în prezent este solistă a trupei „Glam Girls”. Este laureată a Concursului Internaţional „Mărul de Aur” (2012), a Concursului Televizat Internaţional „New Wave”, Rusia-Letonia, Jurmala (2014) şi a Concursului Internaţional „Baltic Super Stars”, Sankt-Petersburg (Grand Prix, 2015).

Sursa: moldpres.md

Comentarii

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!