Moldova Agroindbank a fost apreciată la nivel internaţional pentru raportare excelentă, transparentă şi exhaustivă

moldova-agroindbank-a-fost-apreciata-la-nivel-international-pentru-raportare-excelenta--transparenta-si-exhaustiva-1445514909

BC „Moldova Agroindbank” SA a obţinut Premiul de Aur al Asociaţiei băncilor Europei Centrale şi de Est (BACEE) pentru prezentare excelentă, transparentă şi dezvăluire exhaustivă a informaţiei în Raportul Anual. Premiul a fost înmînat delegaţiei MAIB de către Istvan Lengyel, Secretarul General al BACEE, în cadrul celei de-a 31-a Conferinţe bancare regionale a Asociaţiei, care s-a desfăşurat pe 19 octombrie la Budapesta. MAIB este singura bancă din Moldova care s-a învrednicit de acest prestigios premiu internaţional.  

„Prin acest premiu, ne-am dorit să subliniem intenţia noastră de a promova transparenţa şi deschiderea în sectorul bancar din regiune, precum şi faptul că, în pofida situaţiilor dificle, unele bănci din ţările Europei Centrale şi de Est nu doar îşi menţin dezvoltarea pozitivă, ci şi sînt adevăraţi campioni, sporindu-şi profiturile şi alţi indicatori financiari”, a  declarat Istvan Lengyel.

Raportul Anual este cel mai important act de raportare pe care MAIB îl publică anual care conţine informaţia completă privind politicile de contabilitate, bilanţul contabil, evoluţia profitului, activitatea economico-financiară, situaţia creditelor şi a depozitelor, gestionarea riscurilor, guvernanţa băncii. Raportul Anual al BC „Moldova Agroindbank este întocmit în conformitate cu standardele internaţionale de raportare şi confirmat de societatea de audit independentă.

BACEE a fost creată în 1996  în scopul extinderii şi consolidării relaţiilor de colaborare dintre băncile-membre ale Asociaţiei şi instituţiilor financiare din Europa Centrală şi de Est.   Organizaţia, cu sediul la Budapesta, întruneşte 32 de bănci şi asociaţii bancare din Ungaria, Italia, Lituania, Franţa, Austria, Slovacia, Slovenia, România, Ucraina, Rusia, Belarus, Cehia, Turcia, Azerbaidjan, Albania, etc. Moldova Agroindbank este membru al Asociaţiei băncilor Europei Centrale şi de Est din anul 2007, fiind prima bancă din Republica Moldova care a aderat la acest forum regional specializat.

Anual, membrii BACEE se întrunesc în cadrul Conferinţei bancare regionale. Actuala ediţie a conferinţei, pe lîngă ceremonia oficială de premiere a celor mai bune rapoarte, a  inclus sesiuni de lucru dedicate dezvoltării politice şi economice în UE şi Europa de Est şi implicarea băncilor regionale; Perspectivele băncilor din regiune şi din CSI; Investiţii în statele Europei Centrale şi CSI, etc. Bancheri de top din regiune, în mod deschis şi constructiv, şi-au prezentat viziunile pe marginea celor mai actuale subiecte care se erferă, în special, la riscurile şi provocările pentru mediul bancar.  La următoarea ediţie a Conferinţei Moldova Agroindbank a fost invitată să vină cu prezentarea propriei istorii de succes.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Comentarii

 • Rețeta perfectă de vară: #vindinbasarabia #rose #rece la #munte in #Romania 😍🍷🇷🇴 #dinbasarabia #wine #wineofmoldova #goodwine #dinbasarabia100 #basarabia #moldova
 • Acel moment când #wizzair are dreptate 👍🇷🇴 #chisinau #romania #dinbasarabia
 • București, îți mai amintești?
#bucuresti #basarabia #dinBasarabia
 • De-ai curge, tu, Prutule,
De-ai curge pe Nistru,
Să nu mă mai desparţi
De fraţii mei!
De-ai curge tu, Prutule,
De-ai curge pe Mureş,
Ca liber să pot asculta
Cântecul nostru,
Cântecul neamului meu!
De-ai curge tu, Prutule,
De-ai curge pe Olt,
Să nu
Mai fiu întrebat
Ce caut eu,
Ce caut în Ţara mea?! Grigore Vieru

#dinbasarabia #grigorevieru #prut #prutriver #romania #moldova #basarabia
 • Cele mai gustoase cireșe sunt cele mâncate direct din copac 🍒😂😍
#cirese #dinbasarabia #cherry
 • #dinBasarabia ® - marcă înregistrată 💯

#trademark #marcainregistrata #vindinbasarabia #basarabia #brand #romania #moldova #agepi
 • LIVE view #dinBasarabia
Chișinău ->> 🛫✈️🛬 București. De acasă-acasă🇹🇩🇹🇩
#airmoldova #chisinau #bucuresti #romania #basarabia #airline 
Foto: @durneavlad
 • Fetele #dinBasarabia mănâncă vată pe băț 😁🌺🌱🌾🍭❤ Foto: @monicasaftoiu 
#feteledinbasarabiasuntobucurie #basarabia #bucurie #moldova #chisinau #bucharest #romania #vatapebat #sweet
 • Primăvara pe meleagurile #dinBasarabia 🌱🌞💯❤️ #spring #basarabia #panorama #view #moldova #romania #beautiful
 • Fetele #dinBasarabia sunt o Bucurie ❤️💯🇹🇩😍
#feteledinbasarabiasuntobucurie #fetele #basarabia #bucurie 
Foto: @ozidevara
 • Pentru zilele și serile de vară 🍇🍷🥂vin alb sau rosé #dinbasarabia 👍#vindinbasarabia #basarabia #moldova #wineofmoldova #goodwine #moldovawine #vartely #chateau #bucharest #romania
 • Buna dimineața! Eu vin #dinBasarabia, da’ tu ce bei?! 🍷🍇
Foto: @ilinca_dobre 
#vindinbasarabia #moldova #goodwine #wineofmoldova #basarabia #chisinau #bucharest #brauromanesc #romania #centenar
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Please leave this field empty.