Lotul național de tenis de masă (cadeți) și-a asigurat bronzul la Europene

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Lotul național de tenis (cadeți), alcătuit de Cristian Chiriță și Vlad Ursu, și-a asigurat astăzi minimum medalia de bronz la Campionatul European, proba dublu, care se desfășoară la Bratislava (Slovacia), transmite MOLDPRES.

Jucătorii moldoveni vor urca pe podiumul de premiere grație victoriilor repurtate în grupa preliminară în meciurile disputate cu echipa Germaniei (3-1), Belgiei (3-1), victoriilor obținute astăzi în turneul play-off în partidele susținute cu selecționatele Ungariei (3-0) și Suediei (3-1).

Calificarea duetului moldovean în semifinala Europenelor a fost apreciată de experți una dintre surprizele de proporții înregistrate pînă în prezent. Ambilor le-au fost solicitate interviuri de site-ul Uniunii Europene de Tenis de Masă. ”A fost un meci dificil, în special, cu echipa Suediei, liderul ei, Melker Nilson. Am învins, dar cu multă dificultate”, a declarat Cristian Chiriță. ”Am muncit anul întreg pentru această medalie”, a subliniat Vlad Ursu.

Ambii jucători au 14 ani. Cristian Chiriță a fost pregătit mai mulți ani de Natalia Smirnova, care însoțește echipa la Campionat. Tînărul jucător este legitimat în prezent la CS Pristavul Cîmpulîng (România). Anul curent el a devenit campion al acestei țări, categoria cadeți, concursul pe echipe, vicecampion printre juniori. La actuala ediție a Europenelor a învins în toate meciurile la individual. Vlad Ursu este antrenat de Vladimir Semipeadnîi, multiplu campion național.

În semifinală, echipa moldoveană va juca în seara zilei cu reprezentativa Franței, favorita principală a campionatului.

Republica Moldova este reprezentată și în turneul de juniori de un jucător valoros, Andrei Puțuntică, originar din Călărași, legitimat la un club din Germania. El va concura numai la individual. Andrei Puțuntică a devenit anul trecut campion mondial pe continente, categoria cadeți, concursul pe echipe după ce a evoluat în selecționata Europei și a cîștigat proba de dublu împreună cu Cristian Pletea (România). Concursurile individuale vor demara mîine.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

Instagram did not return a 200.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!