Lansarea Antologiei Picturii Moldovenești la București

Pe 24 septembrie, în librăria Carusel, din rețeaua Cărturești, la ora 19:00 va avea loc lansarea albumului „Antologia Picturii Modoveneşti”.

Un volum de artă deosebit de frumos, pentru oameni frumoşi, competenţi şi inteligenţi ce conține fişe succinte, compacte, sintetice, capabile să închege în cuvinte puţine esenţa unor discursuri plastice care se întindeau şi se întind pe decenii întregi.

Acest album ţinteşte o receptare la cel mai înalt nivel de cunoaştere a vizualului contemporan. „Antologia Picturii Moldovenești” nu este gîndită doar pentru Basarabia sau România, ci mai ales ţinteşte un avizat public occidental şi nu numai, unde se cunosc atît de puţine despre fenomenele plastice din Basarabia.

Aceasta are, în esenţă, o funcţie dublă: de inventar istoric retrospectiv şi prospectiv, dar şi de judecată valorică. Un preţios document poligrafic care întreprinde o temerară vivisecţie a întregului corp artistic, de la un capăt la altul, acoperind o perioadă de 75 de ani.

Pe 24 septembrie, odată cu procurarea antologiei va fi posibilă semnarea acesteia de către autor și de unii pictori. Intrarea este liberă. De asemnea, la lansare ne va acompania interpreta Doina Lavric cu un recital special. Vă așteptăm cu drag!

Link eveniment: Facebook

Comentarii

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!