Exercițiu militar comun Rep. Moldova – NATO

Foto: army.md

Foto: army.md

800 de militari din Republica Moldova, România, SUA, Polonia și Georgia se antrenează împreună la Bălți, în cadrul exercițiului militar ,,Efort comun 2015”.

Potrivit conducătorului aplicaţiilor, colonelul Veaceslav Rusu, scopul antrenamentelor este testarea interopabilităţii genurilor de armă, precum şi schimbul de experienţă dintre militarii Republicii Moldova şi militarii statelor participante.

Armata Naţională a detaşat la exerciţiu militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii, Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, Batalionul de Transmisiuni, Centrul de Comunicaţii şi Informatică, dar şi din Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, a specificat colonelul Rusu.

Pe perioada desfășurării antrenamentului, artileriştii Republicii Modlova vor fi instruiţi de colegii lor americani la capitolul trageri din aruncătoare de bombe, calibru 120 mm şi 60 mm, din dotarea Armatei Naţionale şi, respectiv, a Armatei SUA. În acelaşi timp, transmisioniştii vor efectua antrenamente la întrebuinţarea în luptă a echipamentelor moderne de comunicaţii şi informatică, în scopul consolidării sistemului de comandă şi control.

Totodată, potrivit superiorului aplicaţiilor, militarii participanţi vor executa misiuni la 21 de locuri de instruire, inclusiv controlul mulţimii, patrularea, deplasarea pe câmpul de luptă, acţiuni la punctul de comandă şi observare, elemente de asigurare genistică a trupelor, evacuare medicală, dar şi trageri de luptă.

Sursa: infoprut.md

Comentarii

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!