Bucurie de Noroc la Orizont de Plai – proiectie de film

11 martie 2016
19:00
Clubul Țăranului, București

Documentarul „Bucurie de Noroc la Orizont de Plai” este o bijuterie creată de jurnalista Victoria Cușnir și produsă de Alex Calancea. Este un valoros film documentar despre evoluția și nebănuita amploare a muzicii create în Moldova, care a dus faima talentului basarabean dincolo de granițele Uniunii Sovietice.
Filmul cuprinde prețioasele destăinuiri și amintiri ale lui Ștefan Petrache, Nicolae Caragia, Ion Suruceanu, Liviu Știrbu, Eugen Doga, Anatol Chiriac, Constantin Rusnac, Lidia Botezatu, Anastasia Lazariuc, Radu Dolgan, Marian Stârcea, Mihai Poiată și Silvia Cărăuș.
„Urmare a puternicului impact emoțional pe care l-a avut premiera din Chișinău, precum și datorită valorii sale, am ținut neapărat să proiectăm filmul și în București. Ținand cont de participarea producătorului filmului – Alex Calancea, unul dintre cei mai buni instrumentiști din Europa, discuțiile despre evoluția muzicii se vor transforma, într-un mod natural, în jam session. Mai ales că vor participa mizicieni valoroși din România și republica Moldova. Iar locul cel mai potrivit, cu vibe și tradiție, este Clubul Țăranului.
Evenimentul este deja așteptat de oameni din generații și categorii sociale diferite – de la vechii nostalgici, la tinerii curioși să afle ce a fost înainte de Ozone si Carla’s Dreams, în Moldova.”


Susținem acest proiect, pentru că muzica bună și educația muzicală, prin informare și deschidere de noi informații și orizonturi, sunt importante pentru noi.

Eveniment FB: https://www.facebook.com/events/1566867830303899/

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!