Dan Dungaciu: Relaţiile moldo-române trebuie să avanseze de la relaţii sentimentale la relaţii serioase

imageResize

Relaţiile moldo-române trebuie să avanseze de la relaţii sentimentale la relaţii serioase, bazate pe economie.

Declaraţia a fost făcută de Dan Dugaciu, director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, în cadrul emisiunii „Orizont European” de la postul de televiziune TVR Moldova.

„Cea mai mare problemă a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România este că nu s-a trecut de la podurile de flori la podurile de investiţii. Creditul acordat Moldovei de către guvernul de la Bucureşti reprezintă un ajutor important pentru Chişinău. Dar Republica Moldova are nevoie de investiţii pentru a supravieţui”, a spus Dungaciu.
Dan Dungaciu a mai spus că guvernul de la Chişinău trebuie să se concentreze pe reformă, nu doar pe problema de unde să găsească bani. „România a făcut un gest oferind bani unui guvern care nu a făcut nimic din ceea ce trebuia să facă. Orice bani daţi în Republica Moldova riscă să ajungă o investiţie proastă. Sunt deranjat de lipsa de transparenţă privind acest împrumut. Nu este exclus că România să fi înaintat unele condiţii Chişinăului privind implementarea reformelor. Ar fi trebuit să se vorbească despre aceasta”, a spus Dungaciu.

Reamintim că, România şi Republica Moldova au semnat miercuri, 7 octombrie, un acord de împrumut în valoare de 150 milioane de euro.

Sursa: timpul.md

Comentarii

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!