Valentina Vidrașcu

Inspirată de costumul național, basarabeanca Valentina Vidrașcu și-a lansat prima colecție în 1999. Colecțiile ei valorifică portul național și simbolurile acestuia, transformând ia într-un accesoriu al feminității universale, printr-o contopire discretă între tradiția veche autentică și modernitate.

Ia, catrința, bundița, brâul recapătă o altă identitate în creațiile Valentinei. O piesă importantă și un element definitoriu în colecțiile designer-ului este rochia-ie. Lucrată prin metode tradiționale

Produsele Valentinei Vidrașcu păstrează tradiţia, fiind lucrate manual și doar din materiale naturale, dar adaugă accente moderne iei clasice prin utilizarea inventivă a unor materiale preţioase precum dantela, mătasea, catifeaua etc.

„Ia a fost creată şi cizelată timp de secole de simţul artistic al ţărăncii românce. Este piesa principală, piesa cult din portul popular, care conferă celei care o poartă o graţie şi eleganţă deosebită. Mi-aş dori ca fiecare româncă să aibă în garderobă o ie, nu numai ca o formă de apartenenţă la tradiţia şi spaţiul românesc, ci şi ca un element de autenticitate şi inedit în peisajul contemporan”, afirmă Valentina Vidraşcu.

Instagram has returned invalid data.
Abonează-te la newsletter-ul #dinBasarabia pentru a fi la curent cu toate noutățile!